Rättvist

idag_20130503“Rättvisa” är verkligen ett begrepp värt att reflektera omkring. Vad är rättvisa? Visst finns många som tänker i pengar och att rättvisa vore om alla på jorden hade lika lön. Själv tänker jag inte alls i pengar. Jag bryr mig inte heller om att vissa är rika och tjänar mycket. Det får dom och jag är inte alls avundsjuk.
Rättvisa för mig är att alla barn i världen får gå i skola och utbildas. Det är det viktigaste som finns!  I en skola utan religiösa eller andra maktövergrepp.

Rättvisa är att tex det tibetanska folket får leva i fred i sitt Tibet utan kinesers utplåningspolitik.

Rättvisa är att få leva fritt från förtryck. …..

I rättssalar skipas rätt – inte rättvisa! Tror inte rättvisa finns som begrepp i juridiken. Rättvisa är mer av en känsla.

Veckans fönster – Rättvist.

PhotoChallenges – Best of.

Advertisements

14 thoughts on “Rättvist

 1. Jag skriver under på allt du knapprar ut i detta inlägg. Jag är heller inte avundsjuk så länge jag har mat o husrum vilket borde vara en självklarhet för alla på vår jord.
  Kram på dig som gör din röst hörd här..

  Like

 2. Tänkvärda ord.
  Visst önskar man alla barn kunde få en rättvis chans här i världen. Inte ens här hemma i Sverige är det rättvist att vissa av oss kan stöta våra barn i vått och torrt och andra får klara sig helt själva!
  Fin bild med skön känsla!

  Like

 3. Tänkvärda tankar, även om begreppet rättvist tydligen inte är så entydigt…snyggt redigerad bild, den gillar jag.
  Kaffet hade jag gillat ännu mer (och tyckt att det passat bättre till temat) om det varit Classics REKO! 🙂

  Like

 4. Lite klurig tolkning 😉 Håller mig till din fina bild med I Love Eco. Ekologiska kakor känns liksom lite lättare att handskas med 🙂

  Like

 5. Mänskliga rättigheter kallar jag det inte rättvisa. Det är alltför diffust. Men en rättvisemärkt kaka smakar alltid bra. 😉

  Like

 6. Jo, jag kan nog hålla med dig i vad du skriver om rättvisa. Förutom utbildning skulle jag också vilja lägga till sjukvård, mat för dagen, ja, att helt enkelt få tillfredsställa de mänskliga behov man har utan att bli straffad eller utsatt för lidande.

  Lagarna är i sig inte alltid rättvisa, de förändras ju också allt eftersom utvecklingen i samhället kräver förändringar. Många lagar som vi förr tyckte var rättvisa, anser vi nu vara fruktansvärt grymma. T.ex. dödsstraffet.

  Like

 7. Det ligger mycket i det du skriver. Men visst vill man ha en rättvis chans om man hamnar inför rätta! Och inte vill man att busarna ska undslippa rättvisan.

  Like

THANKS for stopping by! Wishing you all the best!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s